Happy Birthday Azad !


Assalamualaikum....

lama rasanya tak berceloteh kat blog ni. kalau tak silap, last post 1 Sept. itu pon post yang sedih konon kisah hidup aku ni tragis. Menyedihkan bagi aku, mungkin. Kalau sehari tak menangis tu memang tak sah. eyebag pon botingkek tingkek haha.

"people can't understand the pains you feel until they feel it"

meh quote sikit ayat ni. haha. dah malas nak cerita pasal ni. kang tak pasal pasal leleh depan laptop. haha. well, entry kali ni dituju khas untuk bercerita tentang farhah dan azad.


video
*video tak dapat di play. kalau nak tengok, sila mintak kat aku. haha.

tanggal 21 Oktober merupakan bufday azad aka buah hati farhah. so farhah mintak tolong aku buatkan flash untuk wish birthday azad. since aku ni memang amatur bab flash, so kalau buat sikit sikit tu boleh lah.

kalau tengok pon memang boleh nampak slack nye dalam flash ni and tak banyak animation gempak yang aku pandai buat. haha. tapi takpelah. farhah nak yang simple je and semua idea datang dari dia. dari awal smpai lah akhir, penyusunan huruf, masuk keluar dia, kebanyakannya farhah punya idea. biase lah, aku ni tak kreatif bab macam ni. haha.


bila cakap soal sayang kasih cinta rindu ni, memang indah semuanya. *puitisnya ayat aku* haha. farhah sanggup drive ke bangi untuk azad. so suweeeett. moga bahagia ke jinjang pelamin. wish you all the best and be happy with azad.

HAPPY BIRTHDAY AZAD

moga panjang umur, murah rezeki. and jangan lupa jaga farhah baik baik. don't make her cry because i love her. haha. sory lah baru nak update sekarang padahal dah 2 minggu birthday die. haha. kbye.


terima kaseh daun keladi

1 Sept




pernah kau terduduk sendiri dalam satu penjuru
memerhati suara kecilan ketawa
tanpa kau sedari,
kau tidak pernah wujud dalam senyuman itu

ku tahu itu,
insan tersayang,
gembira kau gembira aku juga
ketawa kau ketawa aku juga
sedih kau sedih aku juga
tangisan kau tangisan aku juga

busuknya hati kecilku
menginginkan kau sendiri
bukan aku pinta
ia datang tak terduga

maaf untuk segala air mata
bukan ku tak cinta
cuma ku perlu banyak bicara
untuk utuhkan segala yang sudah ada

kuatkan iman aku
kuatkan hati aku

untuk menjalani hari yang seterusnya...Amin
terima kaseh daun keladi

Salam Aidilfitri


Assalamualaikum reader :)


ni kes gatal nak kawin la ni sampai macam ni skali. haha.

mood raya on. header blog pon tukar pasal raya. lagu pon lagu raya. entry pon entry raya. kikiki. tak tau lah nak cerita apa pasal raya ni. macam takda idea. biasanya jari ni yang gatal nak menaip. nevermind.

btw,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR & BATIN

MOHON DIMAAFKAN SEGALA SALAH & SILAP YANG LALU.


Semoga raya tahun ini membawa seribu makna kepada kita semua. Berhati hati di jalan raya. Jangan curang curang.


terima kaseh daun keladi

Typical Me



i'm not exist...


terima kaseh daun keladi

Heart to Heart

Assalamualaikum...




Neither me nor anyone in this world chooses to be sad. Whatever the reasons, there's no turning back. The only way to survive is crying. My heart doesn't lie. It's not blind. Just tell me the truth. i'm sick and tired of pretending. I can't take it anymore. i don't deserve this.....maybe.

I'm waiting for another chance, to make everyone happy. I'm waiting for happiness and it's just another disappointments come. yes, i deserve this. i'm not a mysterious girl with a bundle of secrets. i'm human too. maybe you forget that i have heart too.

i feel alone and empty. so lonely. a bestfriend? no. i have nobody here. i am in a class full of friends and i feel as though i am by myself. i want to cry. i wish to express what i fell deep inside my heart but......nobody cares. nevermind.

i let my pain fade away. i keep the blades out of sight. nobody could hear my cries at night. nobody could see the pain i was feeling. i designed my mask to hide the lies and designed my mask to laugh....

Behind all the smiles were the tears. Everything you think you see, it's fake. It's not me. i'm still searching, searching for the thing that will stop my crying, searching for someone who will erase my fears, searching for someone who will wipe my tears.

how long can i fight? :'(

Oh God, please give me more strength. i just need a bestfriend, who will listens to all my stories and who will feel incomplete without me. day by day, i'm slowly dying. i couldn't go on. i wish one day i can smile, the real smile.



terima kaseh daun keladi

Kenangan Ramadhan


kemain fake aku edit, haha.

Ramadhan dah makin hampir. Alhamdulillah, dapat jumpa lagi dengan Ramadhan tahun ni :)

otak blank tetiba bila nak cerita pasal puasa ni. mungkin puasa kat U ni tak seronok macam waktu kecik kecik dulu. teringat kenangan waktu Ramadhan dulu....

  • dulu time kekecik, excited sangat nak pegi tarawih sebab nak jumpa kawan dengan kekasih hati kat surau. kikikikiki. biasa la time kekecik dulu, sembahyang pon 8 rakaat je. lepastu main kejar kejar au cak au cak dengan kengkawan. dah habis 23 rakaat, tunggu makanan free then mengaji. hmm teringat anas aka pujaan hati aku waktu tu. hahahahaha k.
  • kena kurung luar rumah sebab balik lambat waktu nak berbuka. hmm. hahaha. malas nak cerita dah.
  • dulu penah duduk rumah arwah mak lang kat pahang waktu puasa. sahur je mesti arwah buatkan telur separuh masak letak kicap. Ya Allah, favourite aku waktu kekecik dulu. bila pak lang marah aku sebab aku percikkan air basuh tangan kat baju dia, arwah yang pujuk aku bila aku nangis lepas kena marah tu. hmmm rindunya kat arwah.
  • Ramadhan tahun tahun sebelum ni meriah sangat kat kampung. pasang langsir sesame, cat dinding, buat kuih siput, pasang pelita. yang paling best bila gotong royong nak masak rendang. semua tu dah tak rasa lagi. mak cik dah meninggal. tak rasa lagi dah kuih siput :'( Al-Fatihah

banyak sangat kenangan Ramadhan yang tak boleh aku lupakan. seronok yang teramat waktu kecik kecik dulu. kalaulah sekarang boleh rasa lagi semua tu kan? hmm. apa pun, aku harap Ramadhan kali ni lebih baik dari Ramadhan tahun sebelum ni. in Shaa Allah.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK
perbanyakkan amal di bulan yang mulia ini




terima kaseh daun keladi

Tanda Mati


Alhamdulillah, harini tergerak hati aku nak share sesuatu.

baru je tadi aku tengok anje tweet satu persatu tanda tanda kematian hampir tiba. katanya dari Ustaz Akhil Hayy. kalau ade yang taktau tanda tanda mati tu macam mne boleh la search google.

 sejujurnya, aku takut sikit bile cakap pasal tanda mati ni. sebab aku sendiri pernah rasa denyut denyut semue tu. Allah je tau macam mne takutnye aku waktu tu. menangis pon ade. ye lah, sape yang tak takut. amal aku belum cukup untuk bertemu Allah.

takut punye takut sampai malam tak dapat tidur. bayangkan lah macam mane aku nak tidur. sepanjang masa aku terfikir macam mana rasanya mati tu. Ya Allah, tak tau nak cakap macam mane lagi. sampai aku sanggup tgglkan orang yg aku sayang sebab aku rasa yang aku dah nak mati. aku cume cerite dekat orang terdekat je pasal bende yang aku rasa ni.

memandangkan aku ni kaki internet, aku pon search pasal ni. kebanyakan ustaz kata tanda tanda tu semua tidak boleh dipercayai. sebab takda dalil yang sah plus ramai sebenarnye yang penah rase denyut denyut semue tu. Alhamdulillah, hidup sampai sekarang.

kadang kadang ada yang anxiety terlebih sampai rasa benda denyut denyut tu. mungkin tu permainan psikologi. kalau terlampau fikir, mungkin boleh jadi macam tu. cakap la kat mane, satu badan aku penah denyut. hmm takot wei :/ ape ape pon mungkin ni peringatan dari Allah supaya aku sentiase ingat mati sebab aku ni memang terlebih lalai dengan duniawi.

aku pon pernah badan menggigil. bila jumpe doktor, doktor cakap badan aku kurang ape tah sampai aku sendiri lupe. then doktor bagi ubat multivitamin. Alhamdulillah, kurang dah gigil badan tu.

aku ade call amai & ibu nangis nangis cerite semue yang aku prnah rasa semue tu. dan kebanyakan orang yang rase denyut denyut tu kebanyakannya mesti ade apa apa means gangguan. and me too. aku dalam proses nak pergi berubat.

moga dipermudahkan urusan ini Ya Allah.



terima kaseh daun keladi

Who Are you?


Assalamualaikum....


sebelum tu, Amin tok doa die. hahahahaha. k gatal -.-

lately, aku memang jarang sikit tengok komen kat blog. sebab biasenye memang takde orang nak komen. hewhew. kalau ade tu, macam tak percaye je. aku tak hot pon. kah3.

n kali ni aku jumpe yang ni pulak. haha. kalau ade yang penah tengok aku print screen kat blog tu tau la komen yg aku pnh dpt sebelum ni. maybe from the same person. aku taktau komen di atas memang ade yang suke stalk aku atau die sje nak kene kan aku. sebab sesiape pon boleh tulis mcm tu kan? nak2 lagi dari anonymous.

aku taknak la perasan sorang2 kononnye ade orang suke stalk relay aku dengan amai. hahahahahhaa. kalau ade tu, act.......aku rase macam retis. kah3. walaupun sorang je stalk aku -.-

k lah. taktau nak tulis ape dah. kalau betul ade yang suke stalk, thanks. aku rase dihargai sekarang ni. hahahahahahahhaha. kbye :)


terima kaseh daun keladi

PRU13


demam PRU13 masih terasa hingga kini. tahniah diucapkan buat DS Najib Razak kerana masih menjadi perdana menteri Malaysia yang ke 6 hingga kini. entah kenape rase terpanggil untuk menulis soal politik.



aku bukanlah orang yang arif dalam soal politik. cume mungkin kerana umur yang makin meningkat buat aku sedar yang aku juga akan menjadi penentu hala tuju negara suatu hari nanti. 5 tahun lagi, in shaa Allah. so, aku mula mengkaji tentang politik Malaysia.

as we know, Barisan Nasional telah pun memenangi PRU kali ini. aku rase PRU kali ni mcam agak teruk. terlampau banyak fitnah yang dilemparkan. mungkin ada yang betul dan mungkin juga cume khabar angin. tak perlu aku cakap isunye. rasenye semue orang tau. pelbagai isu perkauman yang timbul lantaran kemenangan DAP dalam PRU kali ini.

aku baru berumur 19 tahun. dengan ketidak matangan aku, memang aku akui yang aku mudah terpengaruh dengan kata kata orang lain. secara jujurnya, aku tidak menyokong perjuangan barisan nasional dulu. skejap sokong BN dan skejap sokong pembangkang. hahahaha. macam lalang.

lumrah remaja lah kan? abah borak pasal politik dengan ibu tadi. aku dapat tengok yang abah sedikit emosi bile bercerite tentang bagaimana Melayu sekarang berpecah belah.


"Hentikanlah semua perselisihan,tentang ideologi atau pemikiran siapa lagi hebat,sedarlah wahai bangsaku,,sedang kamu berkelahi sesama sendiri,,musuhmu pula sedang bersatu untuk memusnahkanmu"

DS Najib Razak dan Anwar Ibrahim mempunyai cacat cela masing masing. tiada manusia yang sempurna di muka bumi ini. jujur aku menyokong perjuangan Anwar Ibrahim yang cuba menyedarkan Melayu yang selama ini ditindas oleh bangsa sendiri. tapi aku juga kagum dengan DS Najib Razak yang memperjuangkan hak orang melayu di tanah Melayu ini.




aku bersyukur dengan apa yang kerajaan dah bagi untuk family aku selama ni. even ibu and abah pon kerja kerajaan, aku pon terima baucer buku, adik beradik aku semuanya terima RM100 tu. taknak lah digelar "tak sedar diri untung". cuma aku ade satu persoalan.

pernah tak korang terfikir kenape sokongan rakyat Malaysia terhadap BN semakin berkurang sekarang?

sekarang bukan masenye nak menyalahkan sesiapa. tepuk dada tanya selera. kalaulah cina ataupun India ni racist nak pilih kaum diorang je jadi pemimpin, tak mungkin kita dapat bertahan di bawah kepimpinan BN selama 55 tahun ni.

cube berfikir, kalau lah pemerintahan kerajaan sebelum ni betul betul telus dan jujur, mungkin kah rakyat Malaysia akan berpaling tadah terhadap kepimpinan yang lain?

bagaimanapun, saya hormati DS Najib Razak. semoga tiada penyelewengan lagi selepas ini. mari sama sama kita hormati pemimpin kita :)

insan yang kerdil

----------------------------------------------------------------------------

maaf kalau aku macam acah acah bagus. kalau salah tolong perbetulkan.


terima kaseh daun keladi

Bestie


Assalamualaikum....

ada cerita basi ingin aku kongsikan pada malam ini. cerita tak seHOT adel asha. tapi berbaloilah kalau nak tengok model acah acah bagus dalam entry kali ni. ahakkssss.

let's begin. jusco, hari khamis.

ni dia model acah acah bagus :p

this time takde gamba berempat sebab aku merempat dalam toilet make up bagai bajet jumpe jodoh kat jusco. so, ade gmbar diorang bertige je -.-

lepas wayang, pi makan. ah, ruginye tak amik gmba tiket wayang #typicalMalaysian sebelum terlupe, iron man 3 best. i loike Tony Stark.

gua tak terlibat untuk sesi bergambar ni.


finally dapat jumpe after 3 months tak jumpe. kitorang dating berlima di taman pinggiran senawang. waktu ni muke amai macam.....k lupekan.


before balik, sempat bergambar berempat. terbukti amai tak reti amik gmbar. due due gamba die amik mesti tak center ! amai spoil.

kbye

p/s: try play lagu jalan lurus. aku addicted.



terima kaseh daun keladi

Overnight With My Girls


cuti sem sudah bermula. maka bermulalah kerjaya aku di rumah sebagai seorang bibik, penganggur dan penulis blog sepenuh masa. sebagai ganjarannya, kemudahan untuk meng-online telah diberikan.

overnight dengan girlfriends before balik rumah

budak berempat ni bahagia betol bergamba dalam kerete walaupun terpakse berhimpit -.-

dan aku sebagai driver -.-




muke bahagia masing masing dapat makan



karaoke selama sejam. and it's awesome with all of you !






singgah makan burger bakar :)


muke bahagia zawin

























awesome day with them. and the midnight movie, overnight at pntai klebang memang best gile walaupun penat. pagi tu breakfast mcd. malas nak menaip. so sampai sini je. bye :3



terima kaseh daun keladi